Levél az MHTT részéreWeb MHTT

Az MHTT elérhetőségei:

Cím:
1101. Bp., Hungária krt. 9-11.
Postacím:
1581. Budapest Pf.: 15.
Telefon:
+36-1-432-9000/29-683
Fax:
+36-1-432-9000/29-961
E-mail:
mhtt@zmne.hu

Önkéntes munka nyilvántartásának szabályzata

Az önkéntes munka szabályzata »

Az önkéntes munka szerződés minta »

 

A Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) a 2005. évi LXXXVIII. Törvény a közérdekű önkéntes tevékenységről című törvény értelmében megköti az Önkéntes szerződéseket választott tisztségviselőivel. Utóbbi kategóriát az MHTT Alapszabálya értelmezi.

Fentieknek megfelelően az Önkéntes szerződéseket az alábbiakban felsorolt tisztségek viselőivel köti meg az MHTT elnöke:

1. Az Intéző Bizottság tagjai (az elnök kivételével);
2. A Felügyelő Bizottság elnöke;
3. Az Etikai Bizottság elnöke;
4. A szervezeti egységek (szakosztályok, területi tagozatok, klubok) elnökei.

Mindezen tisztségviselők tevékenységi körét, feladatait az Alapszabály és az elnökség Szervezeti és Működési Szabályzata (SZMSZ) körvonalazza.

Az első három csoportba tartozó tisztségviselők Önkéntes szerződése egy választási ciklusra szól, újraválasztásuk esetén a szerződést is meg kell újítani.

A negyedik csoportba tartozó tisztségviselők Önkéntes szerződése határidő nélküli, újraválasztásuk esetén a szerződés érvényben marad, nem kell megújítani.

Az elnök – mint a fogadó szervezet képviselője – személyében bekövetkező változás esetén minden Önkéntes szerződést meg kell újítani.

A szerződések megújításának határideje az okot képező személyi változástól számított három hónap.

Az Önkéntes szerződések fogalmának beemelését az MHTT tevékenységébe tükröztetni kell az Alapszabályban és az elnökség SZMSZ-ében. Ennek határideje az Alapszabály módosítására jogosult legközelebbi küldöttgyűlés időpontja.

Az Önkéntes munka nyilvántartásának szabályzatát jóváhagyta a Magyar Hadtudományi Társaság elnöksége a 2012. június 15-ei ülésén.

Budapest, 2012. június 15.

 

 

MHTT | Oldaltérkép | Jogok | Kapcsolat | ©2009 Magyar Hadtudományi Társaság