Levél az MHTT részéreWeb MHTT

Az MHTT elérhetőségei:

Cím:
1101. Bp., Hungária krt. 9-11.
Postacím:
1581. Budapest Pf.: 15.
Telefon:
+36-1-432-9000/29-683
Fax:
+36-1-432-9000/29-961
E-mail:
mhtt@zmne.hu

Az MHTT Tanárky-díjasa

Szabóné Dr. Szalánczi Erika

A ZMNE két diplomával rendelkező mérnök tanára. Doktori értekezését 1994-ben a BME-n védte meg Summa cum laude minősítéssel. Első diplomájának megszerzése után, 1970-ben a Kartográfiai Vállalat térinformatikai osztályán dolgozott, majd az MN Térképészeti Intézet tudományos kutatója lett. 1993-ig a katonai térképészet egyik meghatározó kutatója volt. Kutatási területe a digitális térképészet.

1993-tól a katonai felsőoktatásban is kamatoztatja szakmai tudását. Egyetemi adjunktus. Kutatási területei: a geoinformatika, a távérzékelés és a katonai térképészet. Számos tanulmány és egyetemi jegyzet, három nyertes országos szintű pályázat elkészítése, nyolc konferencia előadás (köztük három idegen nyelvű) és nyolc tanulmány fűződik a nevéhez. Aktívan segíti a hallgatók Tudományos Diákköri tevékenységét.

1972-től tagja a Magyar Földmérési és Térképészeti és Távérzékelési Társaságnak. Korábban, nyolc éven át volt a Térinformatikai Szakosztály titkára. Jelenleg, 2007-től az Ifjúsági Szakosztály titkára.

A Magyar Mérnöki Kamara alapító tagja. Német és angol nyelvtudását aktívan kamatoztatja nemzetközi konferenciákon és az idegen nyelvű szakirodalom tanulmányozása és adaptálása során.

2001-től tagja a Magyar Hadtudományi Társaságnak. A Geoinformációs Szakosztály vezetőségi tagja. Jelenleg a Társaság elnökhelyettese.

Ez utóbbi minőségben az Intéző Bizottság és az elnökség tagjaként aktívan közreműködik a Társaság szervezeti életében, több kiemelt témájú sikeres központi rendezvény szervezője volt.

Gazdag tudományos életútja és a Társaság szervezeti életében kifejtett aktív és eredményes munkája elismeréseként kapta meg a Tanárky-díjat.

 

 

 

MHTT | Oldaltérkép | Jogok | Kapcsolat | © 2009 Magyar Hadtudományi Társaság